Figuratief/Non-figuratief.
Zowel figuratief als abstract werk veelal in gemengde technieken uitgevoerd. Bij de figuratie is de glitter en glamour uit onze decadente tijd sterk aanwezig. In de portretten wordt een typisch ‘eigentijds’ beeld geschetst. Met een minimum aan lijn, vlak of kleur wordt een maximum gesuggereerd. Het figuratieve werk is in wezen ook abstract; door toevoeging van enkele accenten domineert weer de herkenning. De creativiteit van de beschouwer zelf, laat zich bijzonder prikkelen. Het experiment in materiaal en techniek wordt voortdurend toegepast.

Het non-figuratieve werk is een aaneenschakeling van structuren en kleurschakeringen. Getracht wordt om onbevangen dus zonder doel voor ogen, puur op gevoel het een en ander op doek of papier neer te zetten.

Er gebeuren dan zeer uiteenlopende en vaak onverwachte dingen waaruit een keuze gemaakt kan worden. Op deze manier werken is sterk sfeer bepalend en geeft tijdens het proces een stimulans om verder te zoeken.

Portretten.
Naast de vele fictieve portretten, waarin volledige vrijheid het werk ten goede kan komen, kunnen er ook portretten in opdracht besteld worden, geheel aan de hand van fotomateriaal, door u verstrekt of door mij gemaakt. Het model zitten is dus niet meer nodig. Ook van uw dierbare overledene kan een kunstzinnige herinnering gemaakt worden.

De portretten kunnen in diverse materialen en technieken verwezenlijkt worden; echter altijd gedacht vanuit mijn eigen stijl. In deze stijl wordt geprobeerd op een niet-academische (‘klassieke’) manier een geschilderd portret te creëren, waarin zo mogelijk op een uiterst directe wijze de ziel van de persoon is bloot gelegd, en wel zo dat getracht wordt om met heel weinig, zoveel mogelijk te tonen (“Less is More”). Ofwel de kunst van het weglaten…

 

Serie: ‘Masquerade’
Uitgaande van reeds eigen bestaand werk is dit thema opnieuw onder handen genomen. Het verschuilen achter een ‘face’ is een heel normaal verschijnsel geworden. Echt of onecht doet er nauwelijks toe. Dit alles leidt tot verrassende resultaten. Of er werkelijk sprake is van een masker of dat het gezicht masquerend zich zelve tracht te zijn, laat ik aan de beschouwer over. Het is een dankbaar onderwerp dat mij bijzonder boeit.

Serie: ‘Frisian Queen’

Digitale technieken op Japans rijstpapier.

Giclée (dzjieklee)
Een giclée is een in de Verenigde Staten ontwikkelde nieuwe druktechniek met behulp van een inkjetprinter. Na de zeefdruk is dit de nieuwste grafische techniek die door vele kunstenaars toegepast wordt.

De term giclée is afgeleid van het Franse werkwoord “gicler”, dat stralen of vernevelen betekent. In deze druktechniek wordt gebruik gemaakt van ononderbroken inktstralen die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen.
Kunstenaar Jack Duganne gaf in 1991 de naam giclée aan dit nieuwe drukprocedé.
Met gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van 100 jaar of meer volgens de laatste onderzoeken.

Voor het vervaardigen van een giclée moet het werk allereerst “gedigitaliseerd” worden. Het is dan ook mogelijk deze techniek te gebruiken voor werk dat direct op een beeldscherm wordt ontworpen of met behulp van grafische programma’s wordt bewerkt. Elke giclée wordt handmatig gesigneerd en van oplagenummering voorzien door de kunstenaar. Indien een digitaal werk niet in oplage maar slechts éénmaal wordt afgedrukt spreken we van een mono-giclée

De techniek van mono-giclée wordt door mij al vele jaren toegepast in de unieke digitale bewerkingen op Japans rijstpapier.

Kunstbezit voor iedereen te realiseren?
Sinds een aantal jaren loopt er met veel succes onze eigen kunst-koop-regeling.

De regeling werkt als volgt:
Stel, u wilt graag een kunstwerk aanschaffen en u heeft bij ons iets gevonden wat u mooi vindt; Echter de prijs is voor u te veel in één keer…… en u besluit eerst maar te gaan sparen, dan loopt u de kans dat tegen de tijd dat u het geld bijeen heeft het kunstwerk al verkocht is….. Sneu.

Ik bied u de mogelijkheid om het kunstwerk door ons te laten financieren. U betaald dan bijv. een bedrag van €  50,- p.m. U kunt het kunstwerk dan meteen in bruikleen ter beschikking krijgen totdat de laatse betaling is voldaan. U hoeft dus niet te wachten tot u het geld bijeen heeft gespaard voor u van uw aankoop kunt genieten!  Overigens ik reken geen rente of administratiekosten!  Vraag gerust naar deze regeling.

Een bod uitbrengen…                                                                                                                                                                                                                                      Op kunstwerken aanwezig in de galerie of bij mij thuis, daar mag altijd een bod op uitgebracht worden. In principe is alles te koop                 (en onderhandeling mogelijk).